Javalves heeft de oplossing voor het stelen van putdeksels. Door een zeer praktische manier van borgen hebben wij de oplossing voor dit groot probleem.

Waarom putdeksel borging? Hieronder een aantal voorbeelden.

Diefstal 120 putdeksels in Velp en Arnhem.
De putdeksels zijn vermoedelijk gestolen vanwege de waarde van het metaal. De gemeente heeft dinsdag aangifte gedaan. Er zijn nieuwe putdeksels besteld, die zo snel mogelijk worden geplaatst.
Ook in Arnhem zijn putdeksels gestolen. Volgens een woordvoerster zijn er 28 deksels verdwenen in een gebied dat grenst aan Velp. De stad doet dinsdagmiddag aangifte. De gemeente heeft inmiddels 16 putten weer van een deksel voorzien. 'We hebben er niet genoeg op voorraad, dus de overige 12 zijn besteld. Het duurt een paar dagen voor we de juiste putdeksels in huis hebben.' De woordvoerster verwacht dat volgende week alles weer op zijn plek ligt.
De gemeentes hebben aangifte gedaan van diefstal en het creƫren van gevaarlijke situaties. Er zijn nieuwe putdeksels besteld, die dinsdag zo snel mogelijk worden geplaatst. Arnhem denkt mogelijk tot een week de tijd nodig te hebben om nieuwe deksels te plaatsen.

Tientallen putdeksels Leeuwarden gestolen.
LEEUWARDEN - IJzerdieven hebben in Leeuwarden de afgelopen weken tientallen putdeksels gestolen. In recreatiegebied de Groene Ster verdwenen vorige week tussen de vijftien en twintig stuks.
Op sportcomplex Kalverdijkje zijn er elke week zes weg.Elders in Nederland worden al langer massale diefstallen van putdeksels gemeld.
Dieven worden er niet rijk van, want het oud ijzer brengt circa 18 cent per kilo op.